Retour & Garantie

RETOURNEREN

Is een artikel niet naar wens? Te klein of juist te groot? Valt de kleur tegen of past het niet in je interieur? Functioneert het product niet of is het kapot? Dan kun je jouw bestelling binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Sommige artikelen zoals bijv. voedingsmiddelen, mondkapjes i.v.m. hygiëne kunnen we niet terugnemen. Wil je een bestelling terugsturen? Kijk dan bij ‘Hoe retourneer ik?’.

Recht van ontbinding (voorheen herroeping)

Wat eerst het herroepingsrecht heette en veelal het recht van retour werd genoemd, heet vanaf 13 juni 2014 het recht van ontbinding. Het recht van ontbinding houdt in dat je een bestelling/ koopovereenkomst ongedaan kunt maken. Ben je niet tevreden over een (of meer) artikel(en) en wil je je geld terug? Mail dan naar info@msportsofficial.com. Je retour is dan aangemeld en je ontvangt het adres voor je retourzending. We zijn natuurlijk nieuwsgierig wat de reden van de retour is, want alle informatie helpt ons te verbeteren. Maar ook zonder reden kun je je aankoop terugsturen*. Je maakt dan gebruik van je recht van ontbinding. Voor het recht van ontbinding geldt een aantal voorwaarden*. Behalve de termijn (bedenktijd) waarbinnen je iets kunt terugsturen, valt een aantal artikelen onder de uitzonderingen.

*Je recht van ontbinding vervalt op het moment dat wij speciaal op jouw verzoek artikelen hebben ingekocht, laten maken of hebben gebundeld, gegraveerd, verpakt of welke andere maatwerkorder dan ook hebben uitgevoerd. Voor een dergelijke maatwerkbestelling hebben wij je dan wel eerst geoffreerd en gewezen op de ‘ontbindingsvoorwaarden’.

Bedenktijd

De artikelen die je hebt besteld, kun je op je gemak beoordelen. Je hebt hiervoor 14 dagen bedenktijd. Is een artikel toch niet naar wens, dan kun je dit artikel binnen 14 dagen* na ontvangst terugsturen.

*14 dagen is inclusief zaterdag en zondag.

Retourredenen en uitzonderingen

Het kan gebeuren dat je een artikel hebt besteld dat bij ontvangst toch tegen blijkt te vallen. Dat artikel wil je dan liever terugsturen. Je kunt een artikel terugsturen met de volgende retourredenen:

 1. Het artikel is defect of beschadigd aangekomen.
 2. Het artikel is defect geraakt binnen de garantietermijn 
 3. Je hebt een verkeerd artikel ontvangen. De pakbon geeft het goede artikel aan, maar dat artikel zit niet in de levering.
 4. Je hebt een verkeerd artikel ontvangen. Het artikel en de pakbon komen overeen, maar dit heb jij niet besteld.
 5. Het artikel is niet bruikbaar (deze reden geldt voor elektrische apparaten of lampen, waarvoor in verschillende landen verschillende gebruiksnormen gelden).
 6. Het artikel voldoet niet aan je verwachtingen.
 7. Zonder opgaaf van redenen.

Uitzonderingen: Voor speciaal voor u bestelde, geproduceerde of gepersonaliseerde producten zijn de laatste 2 retour redenen niet van toepassing.

HOE RETOURNEER IK EN WAT ZIJN DE RETOURKOSTEN?

Wil je jouw bestelling of een artikel terugsturen? Volg dan de volgende 5 stappen:

 1. Stuur een email naar info@msportsofficial.com om een retourformulier aan te vragen.
 2. Dit retourformulier is een .pdf-format en kun je invullen en uitprinten of uitprinten en handmatig invullen. Twijfel je of we jouw bestelling terugnemen, neem dan contact op met onze klantenservice via info@msportsofficial.com.
 3. Stuur het artikel onbeschadigd, in de originele verpakking, met aangehecht prijskaartje/hang tag en met het retourformulier terug naar het retouradres.
 4. Het retouradres vind je op het retourformulier. Knip het label met het retouradres van het retourformulier af en plak het zichtbaar op het pakket. De kosten voor het retour zenden worden gecrediteerd na ontvangst retour.
 5. Na ontvangst van je retourzending (zorg dat je een track van je retourzending bewaart), sturen wij je (indien voorradig) eenzelfde vervangend product toe of storten wij het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van je retourzending op je rekening terug.

Inpaktip: Sommige van onze producten zijn breekbaar. Gebruik altijd de originele verpakking inclusief het aanwezige verpakkingsmateriaal. Zo verminder je de kans op beschadiging tijdens verzending aanzienlijk.

GARANTIE

Voor alle producten op onze website geldt dat de wettelijke garantie van toepassing is. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat jij als consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De Made in Rttrdm webshop is verantwoordelijk voor het leveren van een goed product. Een product moet doen wat ervan verwacht wordt. Is dit niet het geval, dan zorgen wij voor herstel of vervanging dan wel voor het terugstorten van het aankoopbedrag als er geen oplossing meer is. Aan het recht op garantie is geen termijn gekoppeld; het ene product gaat immers langer mee dan het andere en van het ene product mag je ook weer meer verwachten dan van het andere. Deze regels staan in de wet vermeld en ook in onze Algemene Voorwaarden. Een product moet dus doen wat jij als koper redelijkerwijs mag verwachten. Een product behoort geen gebreken te vertonen, die niet te verwachten zijn tijdens de verwachte levensduur bij normaal gebruik. Kort gezegd doen we er alles aan om te helpen bij een probleem met een via de Made in Rttrdm webshop geleverd product. Als het defect aan het product binnen de garantieregeling van het betreffende product valt, dan zullen wij het product kosteloos vervangen dan wel laten repareren. We vragen je het defecte product naar de Made in Rttrdm webshop te sturen. Neem eerst contact op met onze klantenservice via info@msportsofficial.com. Dan proberen we de situatie snel op te lossen.